Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Спортска Трауматологија

Кога учествувате во спортски и физички фитнес активности, можете да ги повредите меките ткива од вашето тело. Дури и едноставните секојдневни активности можат да ги оштетат овие лигаменти, тетиви и мускули.

Некои од повредите на мекото ткиво кои најверојатно ќе ги почувствувате вклучуваат:

  • Исчанувања (шинувања)
  • затегнувања
  • контузии
  • тендонитис
  • бурзитис
  • повреди од напрегање

Кои било од овие може да бидат резултат на еден настан, како што е паѓање, ненадејно свиткување или удар на телото. Исто така можете да поднесете една или повеќе од овие повреди поради повторлива прекумерна употреба, како што се тековни спортски активности. Во овој случај, мали количини на стрес (напрегање) на телото се акумулираат полека но сигурно. Резултатот може да биде штета и болка.